Logo for print

Personvern

Helfo er Helsedirektoratets ytre etat. Vi arbeider for at privatpersoner skal få oppfylt sine helserettigheter etter folketrygdloven kapittel 5. Vi sørger også for at behandlere, leverandører og tjenesteytere får sine oppgjør fra folketrygden.

Helsedirektoratet er behandlingsansvarlig for behandling av opplysninger som gjøres i forbindelse med stønad etter folketrygdlovens kapittel 5. Behandlingsansvaret fremgår av folketrygdloven § 21-11a, syvende ledd, og Helsedirektoratets personvernerklæring viser hvordan Helfo behandler personopplysninger.

Helfo er behandlingsansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av helfo.no og utsending av Helfos nyhetsbrev.

Lagring av besøksstatistikk

Helfo.no lagrer trafikk/besøksstatistikk for hele portalen. Statistikken viser hvor mye hvert enkelt område av nettsiden blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som lagres er antall besøkende på de ulike sidene, hvilke nettsteder de kommer fra, hvor lenge de er på nettsiden og hvilke nettlesere som brukes. Informasjonen som lagres brukes slik at nettsidens tilbud og innhold stadig kan bli bedre og videreutvikles.

Besøksstatistikken er tilgjengelig for redaksjonen til helfo.no og teknisk driftspersonell.

Løsningen for besøksstatistikk er basert på Universal Analytics og helfo.no bruker en mulighet i Universal Analytics for å anonymisere leserens IP-adresse slik at denne ikke lagres hos Google eller i helfo.no.

Hvis du likevel ikke ønsker at helfo.no skal samle inn anonyme data fra deg, så kan du melde deg av denne innsamlingen via Googles avmeldingstjeneste.

Vår bruk av informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. De aller fleste nettsider benytter slike informasjonskapsler.

Helfo.no benytter informasjonskapsler til å bedre din brukeropplevelse og samle inn statistikk. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Her er en liste over informasjonskapslene som benyttes på helfo.no:

Navn på info.kapselBenyttes av Varighet Beskrivelse
SearchSessionSharePointSesjon Microsoft Sharepoint informasjonskapsel for internt bruk.
WSS_FullScreenModeSharePointSesjon Brukes av Sharepoint til å lagre hvis en side vises i fullskjermsmodus.
_gaGoogle Universal Analytics2 år Brukes av Universal Analytics for å skille mellom brukere
_gat_UA-60942372-1Google Universal Analytics10 minutterBrukes for å strupe antall forespørsler, begrense innsamling av av data på høyt trafikkerte områder.

​Fant du det du lette etter?