Logo for print

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

 

Ny finansieringsordning for offentlige og private laboratorierhttps://helfo.no/viktige-meldinger/ny-finansieringsordning-for-offentlige-og-private-laboratorierNy finansieringsordning for offentlige og private laboratorierFra 1. januar 2018 innføres en ny finansieringsordning for poliklinisk laboratorievirksomhet. Hovedregel er at ny finansiering er basert på norsk laboratoriekodeverk (NLK), og at takster ikke lenger skal benyttes.
De regionale helseforetakene får finansieringsansvaret for en rekke legemidlerhttps://helfo.no/viktige-meldinger/de-regionale-helseforetakene-far-finansieringsansvaret-for-en-rekke-legemidlerDe regionale helseforetakene får finansieringsansvaret for en rekke legemidlerStortinget har bestemt at finansieringsansvaret for en rekke legemidler overføres til de regionale helseforetakene (RHF-ene). Disse legemidlene skal forskrives på helseforetaksresept (h-resept).
Bortfall av krav til henvisning til fysioterapeuthttps://helfo.no/viktige-meldinger/bortfall-av-krav-til-henvisning-til-fysioterapeutBortfall av krav til henvisning til fysioterapeutFra 1. januar 2018 trenger ikke pasienter lenger henvisning fra lege, manuellterapeut eller kiropraktor for å få stønad til fysioterapi.