Logo for print

– For oss som har vært i gamet en stund og som har opplevd å levere refusjonskravene våre til Helfo på papir, så er Helsenettet for reine romfarten å regne, sier Petter Elvestad.

Tjøme-fysioterapeuten har gått veien fra papir til CD, før han for fire uker siden var klar for å sende sitt første refusjonskrav til Helfo via Helsenettet.

Lynraskt oppgjør

– Jeg er imponert over leveringsdyktigheten til Helfo. Sender jeg oppgjøret over Helsenettet på fredag formiddag, får jeg godkjenningsmelding allerede fredag ettermiddag og pengene på konto på mandag, sier han.

Hva er ditt råd til dine kolleger?

– Nøl ikke, bestill Helsenett i dag. Kom i gang så tidlig som mulig. Jeg fikk god hjelp og veiledning på telefon fra min EPJ-leverandør. Fra du ringer programleverandøren tar det 4-8 uker før alt er i boks og du er klar til å levere dine refusjonskrav over nettet.

Det koster deg nesten ikke noe

Elvestad understreker at økonomi ikke bør være noen hindring.

– Vi får jo dekket tilkoblingsutgiftene gjennom de to takstene vi kan få, samt at den månedlige taksten langt på vei dekker de månedlige utgiftene.

Kjapt å sende

Petter Elvestad har laget seg gode rutiner, slik at når pasientene går ut døra, har han også dokumentert behandlingen de har fått.

– Jeg skriver litt på PCen mens jeg jobber med pasienten, jeg dokumenterer hvordan jeg har tenkt, og hva jeg har gjort. Jeg skal ikke ha mer skrivejobb når pasienten går ut døra.

– Det gjør at jeg også kan sende refusjonskravene kjapt til Helfo. Jeg bruker vel fem til ti minutter på å sjekke at opplysningene som allerede ligger lagret på PCen er riktige, før jeg trykker «send» og har levert mitt refusjonskrav veldig enkelt og raskt – og ikke minst får jeg pengene raskt på konto.

Helsenettet fremmer samarbeid

Han peker også på at Helsenettet fører til tettere dialog og fremmer samarbeid med leger og annet helsepersonell.

– Etter avsluttet behandling var det tidligere en omstendelig affære med å skrive epikrise, skrive ut og sende i posten til legene. Det endte svært ofte med at jeg valgte å ringe i stedet. Nå med Helsenettet i hus, er dette gjort med noen få tastetrykk. Nå får henvisende instans rapport etter første gangs konsultasjon, og ved avsluttet behandling.

Elvestad er en av fem fysioterapeuter ved Tjøme Helseklinikk DA. Selv har han nevromuskulær aktivisering (Neurac) som sitt spesialområde og bruker slyngetrening mye i behandlingen.

– Vi har et bra faglig miljø, og jeg koser meg hver dag på jobb. Innen januar er alle vi fem fysioterapeutene på klinikken på Helsenettet og vi oppfordrer alle andre fysioterapeuter til å komme seg på nett så kjapt som mulig, sier han.

​Fant du det du lette etter?